Voor alles is een eerste keer (over uw wensen)

‘Voor alles is een eerste keer.’

Steeds vaker worden wij gevraagd bij families om voorafgaand aan een overlijden wensen rondom een uitvaart vast te komen leggen. Dit gebeurt niet alleen wanneer mensen weten dat ze binnen afzienbare tijd komen te overlijden, nee ook wanneer iemand nog ‘kerngezond’ is.

Wanneer we binnenkomen na een overlijden dan horen we toch nog vaak dat er ‘zoveel te regelen is’. Mensen worden overvallen door de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn en een enkele keer weten nabestaanden echt niet wat de wensen van de overledene waren.

U hoeft niet alles vast te leggen en dat telkens opnieuw te bekijken. U hoeft niet dagelijks, wekelijks of maandelijks met ‘de dood’ bezig te zijn. Het kan echter wel een zekere verlichting geven wanneer bepaalde zaken opgeschreven zijn of aan iemand doorgegeven zijn. Dit scheelt in de week na een overlijden en geeft rust aan de nabestaanden.

Denkt u eens aan de volgende beslissingen:

  • Wilt u begraven worden of gecremeerd? Wilt u begraven worden op een reguliere begraafplaats of op een natuurbegraafplaats?
  • Is er een duidelijke adressenlijst?
  • Wie wilt u dat er aanwezig zijn bij de uitvaart? Wij hebben een klein boekje gemaakt met daarin een aantal vragen die u in kan vullen met betrekking tot de wensen voor uw uitvaart.
  • U vindt het boekje hier.

Reacties zijn gesloten.