Corona

Informatie over het Corona virus


Het Corona virus heeft ook grote gevolgen voor de manier waarop uitvaarten worden georganiseerd. Op hoofdlijnen betekent dit het volgende:

  • Bij zowel een condoleance als de uitvaart zelf gelden de inmiddels algemeen bekende hygiëneregels: 1,5 meter afstand, geen handen geven, etc.
  • In een gebouw (aula, kerk) mogen maximaal 50 mensen samenkomen. 
  • Echter: de meeste kerken en/of aula’s (van een begraafplaats of crematorium) zijn niet groot genoeg om grote groepen mensen te ontvangen die 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden;
  • U meldt een overlijden als gebruikelijk, mocht de overledene besmet zijn geweest met het corona-virus, of is een andere naaste dat wellicht dan verzoeken wij u dat gelijk te melden. We bekijken elke keer opnieuw of we langskomen of de uitvaart op afstand regelen en welke maatregelen we eventueel moeten nemen. 

Het is vanzelfsprekend dat we als altijd met u meedenken over hoe de uitvaart toch op een persoonlijke en gedenkwaardige manier doorgang kan vinden.
Wellicht zijn er andere mogelijkheden. Denkt u aan een livestream-verbinding, een fotograaf of een digitale gedenkpagina.

Heeft u vragen? Blijf er niet mee rondlopen, maar neem contact met ons op!


Enkele actuele links met onder andere veel gestelde vragen:

Reacties zijn gesloten.