Corona

Informatie over het Corona virus


Het Corona virus heeft ook grote gevolgen voor de manier waarop uitvaarten worden georganiseerd. Op hoofdlijnen betekent dit vanaf 1 juli 2020 het volgende:

  • Bij condoleances geldt geen maximaal aantal bezoekers meer;
  • Bij zowel een condoleance als de uitvaart zelf gelden de inmiddels algemeen bekende hygiëneregels: 1,5 meter afstand, geen handen geven, etc.
  • In een gebouw (aula, kerk) mogen in principe weer 100 mensen samenkomen (en in de buitenlucht een onbeperkt aantal);
  • Echter: de meeste kerken en/of aula’s (van een begraafplaats of crematorium) zijn niet groot genoeg om grote groepen mensen te ontvangen die 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden;
  • Wij hebben een overzicht met het maximaal aantal personen dat mag samenkomen, vaak tussen de 30 en 70 mensen, en kunnen u hierin adviseren.
  • U meldt een overlijden als gebruikelijk, mocht de overledene besmet zijn geweest met het corona-virus, of is een andere naaste dat wellicht dan verzoeken wij u dat gelijk te melden. We bekijken elke keer opnieuw of we langskomen of de uitvaart op afstand regelen en welke maatregelen we eventueel moeten nemen. 

Het is vanzelfsprekend dat we als altijd met u meedenken over hoe de uitvaart toch op een persoonlijke en gedenkwaardige manier doorgang kan vinden.
Wellicht zijn er andere mogelijkheden. Denkt u aan een livestream-verbinding, een fotograaf of een digitale gedenkpagina.

Heeft u vragen? Blijf er niet mee rondlopen, maar neem contact met ons op!


Enkele actuele links met onder andere veel gestelde vragen:

Reacties zijn gesloten.