Corona

Informatie over het Corona virus


Het Corona virus heeft ook grote gevolgen voor de manier waarop uitvaarten worden georganiseerd. Op hoofdlijnen betekent dit het volgende:

Uitvaarten en corona

Er geldt geen maximumaantal bezoekers meer voor uitvaarten. Per 25 september vervalt de verplichting om 1,5 meter afstand te houden. Wel is het dringende advies om nog steeds afstand te houden en dan blijft 1,5 meter de veilige afstand.

Coronaregels bij uitvaartplechtigheid en condoleance

Er gelden verder geen beperkingen meer voor het organiseren van uitvaarten. Coronatoegangsbewijzen zijn niet vereist voor uitvaartcentra met een horecafunctie of andere locaties waar een uitvaartplechtigheid plaatsvindt. 

Alleen wanneer de condoleance plaatsvindt in een horecalocatie die niet ook dienst doet als uitvaartlocatie gelden de regels voor de horeca. En is een coronatoegangsbewijs dus wel vereist voor iedereen vanaf 13 jaar.

Het is vanzelfsprekend dat we als altijd met u meedenken over hoe de uitvaart toch op een persoonlijke en gedenkwaardige manier doorgang kan vinden.
Wellicht zijn er andere mogelijkheden. Denkt u aan een livestream-verbinding, een fotograaf of een digitale gedenkpagina.

Heeft u vragen? Blijf er niet mee rondlopen, maar neem contact met ons op!


Enkele actuele links met onder andere veel gestelde vragen:

Reacties zijn gesloten.