Begraafplaatsen

Begraafplaatsen


Vrijwel iedere kern in ons werkgebied (wij werken over het algemeen in het gebied tussen Lek en Merwede) heeft een eigen algemene begraafplaats die beheerd wordt door de gemeente.
Sommige begraafplaatsen beschikken over een eigen uitvaartcentrum of aula.

Algemeen of particulier graf?
Bij een begrafenis is het van belang of er wordt gekozen voor een particulier (eigen/familie-) graf of een algemeen graf.
Bij een algemeen graf is de gemeente rechthebbende (“eigenaar”) en bepaalt wie er wordt begraven. In een algemeen graf worden meerdere personen begraven die geen familie van elkaar zijn. Algemene graven worden meestal na 10 tot 15 jaar verwijderd, verlenging is dan niet mogelijk.

Bij een particulier graf is een persoon de rechthebbende. Deze bepaalt wie er wordt begraven. Na een aantal jaren kan bijvoorbeeld de partner worden bijgezet in hetzelfde graf. Na afloop van de huurperiode kan een particulier graf tegen betaling telkens verlengd worden. De mogelijkheden van een gedenkteken zijn bij een particulier graf ruimer dan bij een algemeen graf. Een particulier graf is (uiteraard) wel duurder dan een algemeen graf.

Hieronder vindt u een lijst met gemeentes in ons werkgebied waar we veel op de begraafplaats te gast zijn:


Klik hier voor een interactieve kaart met alle begraafplaatsen in de regio Alblasserwaard-Gorinchem.

Klik op de betreffende plaats in de linker lijst of op het  plaatje op de kaart.

Bij de betreffende begraafplaats kunt u vervolgens op het  tekentje klikken voor een routebeschrijving.

Reacties zijn gesloten.