Joanne Plattel

Joanne Plattel


Na jaren in het onderwijs te hebben gewerkt, heb ik gekozen voor een baan in de uitvaartzorg. Het was geweldig om voor de klas te staan, te werken met en voor kinderen, en volwassenen en met grote en kleine mensen met een handicap. Ik heb veel gezien in en om de klassen waar ik heb gewerkt. Het was altijd weer een avontuur. Goed onderwijzen was voor mij betekenisvol werk.

Daarnaast wilde ik ook graag uitvaarten verzorgen. Het was erg belastend om overdag op school te werken en in de weekenden en ‘s avonds uitvaartwerk te doen. Daarom heb ik ervoor gekozen het onderwijs achter me te laten. Inmiddels is dat zo’n tien jaar geleden. Ik heb er nog geen dag spijt van. Het gaat mij in dit werk om de dienstverlening aan nabestaanden en het respect voor een overledene.

Toegewijd werken, met hart en ziel, en je verstand gebruiken. Het is moeilijk uit te leggen dat dit werk heel veel voldoening geeft: het gaat altijd ergens over, goede uitvaartzorg is van belang…

Sinds 2017 zet ik me ook in voor het vakgebied als lid van de Examencommissie van de Stichting Vakexamens Uitvaartzorg (Stivu).

 

Reageren is niet mogelijk