Blog

Je bent hier:

lees hier onze blogs

Gorcum? Gorkum? Gorinchem?

Werken jullie ook in Gorinchem?

Ik word overrompeld door de vraag. Natuurlijk werken we hier ook. Mijn collega Karin Pieterse en ik wonen beiden in Gorinchem. Ik ben dan wel ‘import’, maar woon er inmiddels ook alweer ruim 10 jaar en Karin woont al van kleins af aan in Gorinchem. Voor ons voelt het zo logisch en zo vertrouwd om in onze eigen woonplaats te werken dat het raar voelt als mensen vragen of we er wel werken.

Wanneer ik de vraag een beetje laat bezinken, snap ik het ook wel. We hebben geen eigen uitvaartcentrum vanwaaruit we uitvaarten kunnen regelen. We maken gebruik van de centra van collega-ondernemers en we maken gebruik van verschillende kerken en zalen. Wij zien onszelf zo als heel flexibel, maar drukken misschien minder een stempel op onze uitvaarten doordat we niet ons eigen logo en onze eigen naam boven een zaal hebben hangen. Is dat dan zo belangrijk?

Zijn wij te bescheiden? Zou dat het zijn? Misschien zijn we wel te veel bezig met de dienstverlening en te weinig met onze profilering. Is dat verkeerd? Ik weet het niet…

Voor ons is het belangrijk dat mensen goed afscheid kunnen nemen, dat moeten ze ook doen op een manier die hen past. Wij doen handreikingen, we geven de kaders aan, we geven de mensen aan wat de (on)mogelijkheden zijn die gekoppeld kunnen worden aan bepaalde keuzes. Wij zijn met regelmaat ook wat minder prominent aanwezig op de dag van de uitvaart. Het gaat namelijk niet om ons, het gaat om de nabestaanden die afscheid willen nemen van een dierbare. Wij faciliteren, wij helpen in tijden van rouw en onmacht. Wij kennen de wegen. Het verlies is al geleden, wij kunnen mensen helpen om weer een heel klein stapje vooruit te zetten. Een kleine stap richting een nieuwe onbekende toekomst. 

Wij werken daar waar onze agenda het toelaat, maar we concentreren ons op het gebied tussen Lek en Merwede. Denk hierbij aan de gemeentes Gorinchem, Molenlanden, Vijfheerenlanden, West-Betuwe en Hardinxveld-Giessendam.

We geven ruimte
we nemen de tijd