Vervoer

Je bent hier:

Rondom een uitvaart is vaak vervoer nodig

De overledene moet bijvoorbeeld worden overgebracht van een zorgcentrum naar huis of naar een rouwcentrum en op de dag van de uitvaart zelf kan vervoer nodig zijn tussen het rouwcentrum en de begraafplaats. Vaak wordt een rouwauto gebruikt, eventueel met één of meerdere volgauto’s. Maar heeft u ook de Loopkoets© overwogen, een bijzondere vorm van vervoer, bedacht en ontwikkeld door Plattel & Van Gils? Ook een uitvaartbus of koets behoren tot de mogelijkheden en soms kan het vervoer worden geregeld met uw eigen auto. 
Hier vindt u een link naar de verschillende mogelijkheden. Ook daarbuiten denken we graag met u mee. 

Loopkoets©

Een bijzondere vorm van vervoer ontwikkelden wij zelf: een koets die met de hand voortbewogen wordt, de Loopkoets. Deze koets is uitstekend geschikt om afstanden lopend te overbruggen, bijvoorbeeld van kerk of rouwcentrum naar een begraafplaats. Nabestaanden kunnen de loopkoets zelf voortbewegen. Een speciale beugel aan de achterkant geeft ook kinderen de kans te helpen met duwen.
Neem gerust een kijkje op de site van Loopkoets voor meer informatie.

Dragers

Voor het in- en uitdragen van de kist voor en na de plechtigheid en het verplaatsen op de begraafplaats zijn soms dragers nodig. U kunt ervoor kiezen om de kist te laten dragen (rijden) door familieleden of vrienden, we kunnen ook professionele dragers  voor u verzorgen.

Loopkoets

Van idee, via de keukentafel naar realiteit. Joanne en Rik Plattel bedachten de Loopkoets eind 2004 aan de keukentafel.

In kleine momenten vind je grootse herinneringen