Verzekeringen en kosten

Je bent hier:

Is de uitvaart verzekerd?

Een uitvaart kost al gauw veel geld. U kunt zich hiervoor verzekeren met een kapitaalverzekering of een natura-verzekering. Een kapitaalverzekering keert bij een overlijden een vrij te besteden geldbedrag uit. De maatschappij waarbij een natura-verzekering is afgesloten regelt desgewenst de uitvaart. Dit betekent niet dat de gehele uitvaart automatisch naar alle wensen wordt geregeld; vaak moet voor extra wensen worden bijbetaald.

Vrij om te kiezen

Veel mensen denken dat ze voor het regelen van de uitvaart automatisch vastzitten aan de verzekeringsmaatschappij waarbij een uitvaartverzekering geregeld is. Dit is niet waar: iedereen is te allen tijde vrij in de keuze van een uitvaartverzorger. De verzekeringsmaatschappij is verplicht om bij overlijden een bedrag aan u uit te keren. Wie een polis heeft van bijvoorbeeld Dela, Monuta of Yarden, hoeft de uitvaart dus niet door hen te laten regelen.

Weten waar u aan toe bent

Onze belofte: als onafhankelijke uitvaartverzorger kunnen we ‘alles’ voor u regelen en zijn we scherp in onze tarieven. Plattel & Van Gils werkt transparant tegen een vast aannametarief en rekent géén opslag over alle diensten en producten die ingekocht worden. We houden van duidelijkheid en begrijpen dat u graag zicht heeft én houdt op de kosten. Wel zo eerlijk.
Ook als u ergens een verzekering heeft lopen, kunt u ervoor kiezen een uitvaart te laten verzorgen door Plattel & Van Gils. Andere mensen kozen ons vanwege onze persoonlijke benadering, onze kennis van de regio en de mensen en vanwege de grote mate van flexibiliteit vanuit een kleiner, sterk team. Wat kunnen we voor u betekenen?

Wat kost een uitvaart?

Aan een uitvaart zijn kosten verbonden: de kosten die wij maken voor het regelen, organiseren en begeleiden van de uitvaart en de kosten van producten en diensten van externen die hierbij nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de verzorging van de overledene, de kist, het rouwvervoer, bloemen, catering en de kosten van begraafplaats of crematorium. Omdat bij deze zaken vaak persoonlijke voorkeuren en wensen meespelen, heeft elke uitvaart een andere eindprijs.

De kosten bij Plattel & Van Gils: géén opslag, een duidelijke begroting

Plattel & Van Gils berekent géén opslag voor de kosten die we maken bij externen; we rekenen ze één op één aan u door. Alleen zo kunnen wij u altijd onafhankelijk en eerlijk adviseren. Over de kist, over het aantal volgauto’s of over de mate van luxe van de condoleance bijvoorbeeld. Dat voelt goed. Voor u én voor ons!


We rekenen een basistarief voor de dienstverlening die we voor en achter de schermen verlenen. Meestal binnen 24 uur na ons eerste gesprek laten wij u de gespecificeerde kostenbegroting weten. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan en weet u waar u aan toe bent.

Het betaalbaar houden

Ondanks de duidelijke kostenopbouw wordt toch vaak ervaren dat een uitvaart een smak geld kost. Mensen moeten veel geld neerleggen en soms zijn die financiële middelen er onverhoopt niet. Ook in dat geval denken wij altijd met u mee. Samen vinden we creatieve oplossingen om tot een waardige, passende en betaalbare uitvaart te komen, zónder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

'Kunnen we het wel betalen? Soms weten nabestaanden niet of de overledene een verzekering had, of zijn/haar uitvaart eerder al regelde. Of zij denken dat zij vastzitten aan de maatschappij waar de uitvaart verzekerd is. Met Plattel & Van Gils weet u waar u aan toe bent.

Plattel & Van Gils: eerlijk werken tegen eerlijke prijzen